fbpx

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconpinterest-iconpinterest-icon

İyi Bir Burun Estetiğini Anlamak

İyi Bir Burun Estetiğini Anlamak

Güzellik oldukça göreceli bir kavram... Günümüzde muazzam bir yer kaplamış olan estetik bilimi, bu göreceli kavramın tatmini üzerine kurulmuştur. Her yıl yüz binlerce kişi estetik ameliyat olmak ve güzel gözükebilmek için, biz doktorlara başvuruyor.  Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; güzellik büyük oranda yüz ile kıyaslanıyor.

İşte tam da bu sebeple, burun ameliyatları en sık rastlanan ve tercih edilen estetik ameliyatlar arasında yer almaktadır. Bunlara ek olarak burun kemiğinde yamukluk, noksanlık, ve benzeri durumlar da burun estetiği adı altında anılabilir. Son olarak burun kemiğinin herhangi bir kaza durumunda kırılması, yanlış kaynaması ve benzeri durumlarda, bu estetik ameliyatı tercih edilir.

Teknik açıdan bakarsak, burun ameliyatında hedef estetik açıdan gelişme ve fonksiyonların sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesidir. Bu da, burnun kıkırdak ve kemik yapısında yapılan oynamalarla mümkündür.  Biraz ayrıntılı teknik verelim ki içiniz daha rahat olsun... Burun ameliyatı sırasında hemen hemen bütün işlemler, burunun içinden yapılabilir. Bu yöntemde burunda kesme işlemi yapılır ancak bu tamamen iç taraftan yapılır. Doktorunuzun tercih edebileceği farklı bir yöntem olarak,  kolumella yöntemi dediğimiz bir yöntem daha var. Bu teknikte burunun ortasındaki ( burnu ikiye ayıran) orta direk kemiğine, 2 – 3 mm.’lik bir kesme işlemi yapılır. İsmi biraz fiyakalı olsa da, kolumella yönteminde dışarıdan fark edilebilen bir pembelik oluşur.

Hemen panik olmanıza gerek yok! Eğer iyi planlanmışsa, bu kesi izi zamanla solar ve rahatsızlık vermeyecek hale gelir; yani göze batmayacak kadar belirsiz bir iz olur. Ne kadar sürede derseniz, ortalama olarak, 6 ay ile 1 sene arasında değiştiğini söyleyebiliriz. Hatırlatmakta yarar var; (söz konusu sağlık olduğunda, bu durum her zaman geçerli) işinin ehli bir doktorla çalışmak, bu tarz ameliyatlar için oldukça önemli.

Sonuç olarak, burundaki nefes alma zorlukları ve estetik noksanlıklar, ufak bir ameliyatla kolaylıkla düzeltilebilir. Modern tıp, kapalı ve açık ameliyat işlemleriyle, her anlamda “güzel” nefes almanıza olanak sağlıyor.