fbpx

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconpinterest-iconpinterest-icon

Nefes ile Alakalı Sorunlar Ameliyat ile Son Bulur mu?

Nefes ile Alakalı Sorunlar Ameliyat ile Son Bulur mu?

Burun ile alakalı en büyük sorunlardan biri nefes alıp verme zorluğudur. Bu kişiler ağızlarını sürekli kapalı tutamazlar. Burnun iç kısmından kaynaklanan bu sorun ilk başlarda ilaç tedavisine tabii tutulur. Bu şekilde sonuç alınamazsa cerrahi müdahaleler ile bir işlem yapılır. Ciddi sıkıntılara neden olan solunum problemi en kısa sürede halledilmelidir. Sağlığınız ile alakalı konuları asala ertelemeyiniz. Burun özellikle zor bir kısımdır. Hassas yapıya sahip kıkırdak, kemik ve kolumella kısımları hemen hasar görebilir, burun fonksiyonlarınız da sıkıntılar oluşabilir. Nefes sorunu koku alma hissiniz de azalmalara sebebiyet verebilir. Buda tabi ki sizin için iyi bir şey olmaz.

Estetik rinoplasti olarak adlandırdığımız burun şekillendirme işlemleri aynı zamanda fonksiyonel bir rinoplasti olarak planlanabilir. Bu estetik rinoplasti ile amaç burnunuzun sadece estetik sorunlarını gidermek değil, aynı zamanda fonksiyonel açıdan size yarar sağlamak. Burunda oluşan hava yolu darlıkları, nefes alıp verişinizde zorluklar, ağzınızdan nefes alıp vermeye başlama, bu nedenle ağızda oluşan kuruluk ve koku alma sıkıntıları görülür. Bu şikâyetler zamanla artmaya başlıyorsa apne, uykusuzluk, tansiyon ve kalp gibi sorunlara neden olabilir. Bu nedenle yapılan ameliyatların amacı septumda bir eğrilik var ise, burun etlerinde küçülmeler meydana geliyorsa polip ve sinus sorunlarının giderilmesi solunumunuzun düzelmesinde katkı sağlar. Bir başka sorun ise burunun dış anatomi yapısından kaynaklanan nefes fonksiyonlarını etkilemektedir. Burnunuzda ki eğrilikler, ön kısmın çökmesi gibi durumlar solunum sorunlarına neden olabilir. Bu sorunlar ise eğriliklerin düzeltilmesi, zayıf noktaların küçük işlemler sonucu desteklenmesi ile solunumunuzun düzelmesine katkı sağlar.

Nefes alıp vermenizi zorlaştıracak bir sürü neden vardır. Bunların başından en çok burun kanatlarının destek kaybı nedeni ile birçok hasta burun ameliyatı için gelmesi sırasında bu görülür. Bu sorunda çözümsüz değil tabi ki. Septumdan alınan kıkırdak dokusu ile burun kanatlarınız desteklenir aynı zamanda güçlenir. Bu da solunumunuza düzelmesinde katkı sağlar. Her ameliyat öncesi burun için yapılan kapsamlı muayeneler sorunlarınızı daha net ortaya koyarak, çözüm sürecini hızlandırmada yardımcı oluyor.

İlgili Konular: 

Burun Estetiği

Burun Estetiği Rinoplasti Fiyatları