fbpx

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconpinterest-iconpinterest-icon

Morluklar Yaşamadan Burun Ameliyatı Yapılabilir mi?

Morluklar Yaşamadan Burun Ameliyatı Yapılabilir mi?

Burun insan yapısının beş duyu özelliklerinden bir tanesidir. Diğer organlarımız gibi bizim için oldukça önemlidir. Genelde burunda oluşan sorunlar çok büyük olumsuzluklara neden olmaktadır. Nefes alıp vermede sıkıntılar oluşması, içeriden et büyümesi, yapıda ki yamukluk veya bozukluk gibi sorunlar ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Burun ameliyatları deneyim ve profesyonellik ister. Bilinmeden acemilik ile yapılan burun ameliyatları size ciddi zararlar verebilir. Bu nedenle güvenilir, işinde gayet profesyonel ve iyi yerlerde yapılması sağlığınız için oldukça faydalı olacaktır. Çünkü yaptıracağınız bu ameliyatlar burnunuza hem içiten hem de dıştan zararlar verebilir. Solunumuz da sıkıntı yaratabilir, fonksiyonel gelişimini bozabilir ya da dış görünüşte şişlik, morluk, ameliyat izi gibi kalıcı durumlar oluşturabilir.

Burun eti solunum sırasın da aldığınız havayı ısıtır, nemlendirir, tozlardan arındırarak tam bir filtre görevi görmektedir. Burnunuzda ki fonksiyonlar açısından bu etler, yaralı olmasından dolayı oldukça önemlidir. Bizim açımızdan oldukça yaralı olan bu etler bazı nedenlerden dolayı aşırı büyüyecek olursa aldığınız hava geçişini azaltarak solunumunuzu zorlaştırabilmektedir. Bu da sizin için oldukça sıkıntılı bir durum olacaktır. Burun etlerinizin büyümesine sebep olan durumlar alerjik, enfeksiyon gibi nedenlerden olabilir. Bu gibi şişliklerde öncelikle ilaç tedavisi uygulanır. Bu ilaçlar düşük dozda kortizon içeren spreylerdir. Düzenli kullanıldığında sorunu azaltabilir. Fakat ilaç tedavisinin yetersiz kalması durumunda lazer veya radyofrekans tedavileri ile burun etlerinin küçültülmesi teklifi ileri sürülebilir. Basit bir işlem olan bu tedavilerin amacı, büyüyen burun etinin ısı ile büzüşmesini sağlayıp, hava kanallarını açmaktır. Bu işlemler işe yarayacaktır fakat zamanla tekrar edilmesi gerekmektedir.

Bir başka seçenek ise büyüyen bu burun etini veya kemiği cerrahi müdahaleler ile küçültülmesidir. Anestezi ile yapılan bu işlem biraz daha ağırdır fakat en etkili yöntem olduğu gözler ile görülebilmektedir. Eskilerde ise bu burun eti büyümesi sonucun da et cerrahi uygulamalar sonucu çıkarılırdı. Bu işlem karşısın da hastanın hava yolunun tamamen açılması ile kişi nefes alıp alamadığını anlayamamasından dolayı kişilik sorunları rahatsız edici durumlar ortaya çıkmıştır. Daha sonra çözümü bulunamayan bu komplikasyon olayı nedeniyle bu tedavi şeklinden kaçınılmıştır.

İlgili Konular: 

Burun Estetiği

Burun Estetiği Rinoplasti Fiyatları