fbpx

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconpinterest-iconpinterest-icon

Burun Eti ve Burun Tıkanıklığı Operasyonları Burun Estetiğiyle Aynı Anda Yapılabilir Mi?

Burun Eti ve Burun Tıkanıklığı Operasyonları Burun Estetiğiyle Aynı Anda Yapılabilir Mi?

Burun eti operasyonları, burun tıkanıklığı operasyonları ile burun estetiği operasyonlarının aynı anda uygulanabilmesi mümkündür. Burun eti, septum eğriliği gibi burun tıkanıklığına yol açan ve nefes alma problemlerine sebebiyet veren sorunlar burun estetiği operasyonu ile birlikte aynı anda düzenlenerek çözülebilir.

Açık Rinoplasti Nedir?
Açık rinoplasti ameliyatı,
kesinin burnun orta direği olarak kabul edilen bölgeye uygulanmasıdır. Bu kesi bölgesinden burnun derisi ve kıkırdak doku alınır. Burun fonksiyonlarına veya burun yapısındaki problemlere, bozukluklara bağlı olarak talep edilen işlemler uygulanır. Kıkırdak doku ve deri tekrar burnun orta direği üzerine yerleştirilik ve kesi kapatılarak ameliyat gerçekleştirilmiş olur. Açık rinoplasti operasyonunun daha sık tercih edilmesindeki en büyük sebep bütün yapıların açık bir şekilde görülebilmesi ve ameliyattan maksimum verimin alınabiliyor olmasıdır.

Kapalı Rinoplasti Nedir?
Kapalı rinoplasti ameliyatı, burunda yapılacak işlemlerde çeşitli kesiler uygulanır ama kesiler burun deliğinin içerisinden uygulandığı için dış taraftan fark edilemez. Operasyon sonrasında meydana gelen şişlikler, kapalı rinoplasti operasyonunda daha kısa sürede yok olur. Açık rinoplasti ve kapalı rinoplasti tekniklerinin avantajları ve dezavantajları karşılaştırıldığında açık rinoplastide operasyonu uygulayan doktor burun bölgesinin iç tarafına daha başarılı bir şekilde hakim olabilir ve dolayısıyla daha iyi bir şekillendirme gerçekleştirebilir fakat iyileşme süreci kapalı rinoplastiye oranla daha uzun olur. Belli belirsiz bir kesi bile olsa hafif bir iz kalma durumu yaşanması olasıdır. Kapalı rinoplasti operasyonunda doktorun deneyimli olup olmaması oldukça büyük önem taşımaktadır. Kapalı rinoplasti tekniğinde iyileşme süreci hem doktor hem de hasta için daha rahat yaşanmaktadır. Ek olarak burun deliklerinin içerisinde yapılan bir işlem olduğu için dış bölgede herhangi bir iz bırakılma durumu yaşanmaz ve bu da çoğu hasta için oldukça avantajlı ve talep edilen bir durumdur.

Burun Ameliyatı Sonrası Yara İzi Kalır Mı?
Burun operasyonları sonrasında yara izinin kalıp kalmaması
durumu burun estetiğinde kullanılan tekniğe bağlıdır. Burun estetiği operasyonlarında açık teknik kullanıldığı zaman burun delikleri küçük bir kesi ile açıldığı için burnun ucunda çok hafif bir iz kalma ihtimali mevcuttur. Yaranın iyileşmesi kişiden kişiye farklılık gösterdiği için bu iz her hastada aynı şiddette görülmez. Doğru yerden kesilerek yapılan açık trinoplasti tekniklerinde izler yok denecek kadar azalabilir. Kapalı rinoplasti tekniğinde ise iz görülme gibi bir durum söz konusu değildir.

Burun Ameliyatı Sonrası Koku Alma Kaybı Yaşanır Mı?
Burun ameliyatı işlemlerinin sonrasında koku kaybı yaşanma durumu kalıcı olarak gerçekleşmez. Burun ameliyatları estetik ya da fonksiyonel amaçlı yapılabilmektedir ve hem estetik hem de fonksiyonel amaçlı yapılan müdahalelerin yapıldığı alanlar burnun koku alma işlevinin gerçekleştiği yere yakın değildir. Dolayısıyla koku duyusunun gerçekleştiği alana hiçbir şekilde kesi müdahalesi yapılmaz ve dolayısıyla hiçbir burun ameliyatı, koku alma fonksiyonlarını etkilemez. Burun estetiği ameliyatları sonrasında burunda ortaya çıkan ödeme bağlı olarak kısa süreli bir burun tıkanıklığı yaşanması doğaldır ve bu burun tıkanıklığı durumu şişlikler tamamen inene kadar hem nefes alma hem de koku alma duyularını az miktarda da olsa etkiler. Burun tıkanıklıklarından ve ödemden kaynaklanan bu koku alma kayıpları oldukça kısa sürelidir ve çoğu zaman hastayı rahatsız bile etmeyen bir süreç olarak geçer.