fbpx

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconpinterest-iconpinterest-icon

Burun Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Burun Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Burun estetiği ameliyatı sonrası iyileşme süreci, rinoplasti için bıçak altına yatmak isteyen kişilerin en çok endişe duydukları ve hakkında bilgi sahibi olmak istedikleri konular arasında yer almaktadır. Ameliyat öncesinde aşırı tedirginliği olan kişiler için kısaca özetlemek gerekirse burun ameliyatı iyileşme süreci, sanıldığı kadar zorlu ve zahmetli bir süreç değildir. Operasyonu gerçekleştiren uzman estetik cerrahın yeteneklerine ve deneyimine göre rinoplasti sonrası iyileşme süreci çok kısa sürede tamamlanabilmektedir.

Burun estetiğinin giderek yaygınlaşmasıyla birlikte pek çok kişi, ameliyat sonrası çekilen ağrıları ve nefes alma zorluklarını öne sürerek bu tür ameliyatların olumsuz sonuçlarını vurgulamaktadır. Ancak her cerrahi operasyonda olduğu gibi birtakım dezavantajları bulunan burun ameliyatının sanıldığı ve toplum içinde lanse edildiği kadar ciddi sorunlara yol açmadığı bilinmelidir. Burun ameliyatının iyileşme süreci özellikle operasyon sonucunda buruna takılan atel ve tamponların çıkarılmasından sonra çok daha zahmetsiz ve ağrısız bir şekilde gerçekleşmektedir.

Burun Ameliyatı Sonrası Çok Ağrı Olur Mu?

Burun estetiği ameliyatı sonrası ağrı, pek çok kişinin daha bıçak altına yatmadan korkulu rüyalar görmesine neden olmaktadır. Estetik operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinin ardından hastalar burun bölgesinde ve çevresinde çok hafif ağrı ve sızı hissedebilirler. Özellikle burun kemiği üzerinde oynama yapılarak gerçekleştirilen ameliyatlarda, uzman cerrahın el becerisine ve deneyimine de bağlı olarak bir nebze ağrı hissedilmesi kaçınılmaz olmaktadır.

Ameliyatın üzerinden bir kaç saat geçmesiyle birlikte burun bölgesinin iyileşme sürecinin başlaması neticesinde hissedilen ağrılar bir kademe daha artabilir. Ancak bu durumda uzman cerrah tarafından verilen ağrı kesici ilaçların kullanılmasıyla bu ağrıların üstesinden gelmek mümkün olmaktadır. Bunun dışında burunda eğer varsa tampon uygulaması çıkarıldıktan sonra ağrı ve sızılar her geçen gün hissedilmeyecek derecelere kadar düşmektedir.

Burun Ameliyatı Sonrası Yüz ve Vücut Temizliği

Burun estetiği ameliyatı sonrası yüz ve vücut temizliği, hastaların ameliyat sonrasında nasıl bir iyileşme sürecinden geçtiklerini merak ettikleri konular arasındadır. Burun estetiği ameliyatlarında operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinden sonra genel olarak hastaların burnuna atel ya da tampon uygulaması yapılmaktadır. Bu tamponun uzman cerrah kontrolünde çıkarılmasından önce hastaların burnuna hiçbir şekilde fiziksel müdahalede ya da sıvı temasında bulunmaması önem teşkil eden bir konudur.

Ancak ameliyat sonrası kişisel bakım için hastalar burun bölgelerini ıslatmadan banyo yapabilirler. Bunun yanı sıra atel ve tamponların çıkarılmasından sonra da yüzün nazik bir şekilde yıkanması ya da arındırıcı temizlik ürünleri ile silinmesi mümkün olmaktadır. Operasyon geçirenler bu sayede kişisel bakımlarını zorlanmadan yerine getirebilirler. Ancak burundan gelebilecek akıntıların nazik ve ani olmayan hareketlerle temizlenmesi tavsiye edilmektedir. En azından burun ameliyatı iyileşme süreci sonlanana kadar kişilerin burnuna sert müdahalelerde bulunmaktan kaçınmaları tavsiye edilmektedir.