fbpx

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconpinterest-iconpinterest-icon

Burunda Et ve Kemik Olmasının Zararları

Burunda Et ve Kemik Olmasının Zararları

Burunda et ve kemik bulunduğu zaman kişilerin günlük hayatında olumsuz yönde büyük farklılıklar meydana gelebilmektedir. Burunda et olması rahat nefes alma konusunda sürekli olarak sıkıntı yaşamak manasına gelmektedir. Nefes günlük hayatın vazgeçilmez parçalarındandır hatta bizim hayat kaynağımızdır. Nefes insanoğlu için vazgeçilmez olduğundan burunda et oluşumunu küçümsememek ve bir çare bulmak adına adım atmak gerekmektedir.

Ancak bu şekilde nefes konusunda meydana gelen problem de çözülebilir. Siz de burnunuzda bu tip oluşumun varlığından şüpheleniyorsanız öncelikli olarak estetik cerraha danışmalısınız. Eğer sağlığınızda operasyon geçirmenize engel bir durum yoksa burnunuzdaki eti kısa bir ameliyat ile aldırabilirsiniz.

Burunda kemik oluşumu da sizin aktivitelerinizi kısıtlayabilmektedir. Kemik ne denli büyükse burun yapısı da o kadar geniş görünmektedir. Bu sorunun da çaresiz olduğunu düşünmemelisiniz. Burunda bulunan kemik de kısa bir süre içerisinde yok edilebilmektedir. Genel sağlığınızın operasyon geçirmeye uygun olduğu onayını alırsanız estetik operasyon ile bu fazla gelişmiş olan parçanın alınmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin diyabet rahatsızlığı estetik konusuna engel olabilecek en önemli noktalardan bir tanesidir.

Şeker hasalarının derilerinde meydana gelen hasarlar da geç iyileşmektedir. Bu nedenle operasyon gerçekleştirmeden önce hem şeker hastalığı konusunda hem de estetik alanında uzman olan kişiler ile fikir teatisinde bulunmalısınız.

Burun kemiğinde meydana gelen operasyonlarda yüz bölgenizde şişmeler olabilir. Bu görüntü ile karşılaştığınız zaman korkmamalısınız. Sadece sizin değil bu tip operasyonlar geçiren herkesin yüzünde meydana gelen komplikasyonlardandır. Birkaç hafta kendinize müsaade ederek bu sorunun da çözülmesini sağlayabilirsiniz. Doktorunuzun size önerdiği adımları atarak iyileşme sürecinin çok daha kolay bir şekilde atlatılmasını sağlayabilirsiniz. Estetik olduğunuz ya da burun etini aldırdığınız mevsim kış ise sizin için süreç daha da kolay olarak işleyecektir.

Nefes Alma Zorluklarının Günlük Hayata Olumsuz Etkisi

Burunda kemik ya da et olduğu zaman nefes almanızın normal sorunsuz bir yapıya sahip olan insanlar gibi rahat olmayacağından emin olabilirsiniz. Bu durum günlük hayatta yapacağınız spor aktivitelerini bile direkt olarak etkilemektedir. Örneğin hızlı hareket ettiğiniz zaman normalde kondisyonlu olduğunuz halde nefes nefese kalabilirsiniz. Asıl sebep kişilerin nefes alma aşamasında zorluk çekmeleridir.

Nefes problemleri uyku sorununu da beraberinde getirmektedir. Kaliteli bir şekilde nefes alamadığınız için uykunuz da verimli olmayacaktır. Hatta horlamalar ve uyku apneleri de meydana gelebilir. Horlama hem sizi hem de sizin çevrenizde olan kişileri olumsuz etkilemektedir. Yeni güne olumsuz şekilde başladığınız için nefes sorunu yaşamak hayatınızın tüm alanlarını etkisi altına alacaktır. Bu durumlar neredeyse et ve kemik oluşumundan muzdarip olan kişilerin her birinde meydana gelebilmektedir. Bu gibi tehlikeli sonuçlar doğuracağı tahmin edilmeyen burun etinden kurtulmak adına konunun uzmanı bir cerrah ile iletişime geçebilirsiniz. Ülkemizde bu tip uygulamalar artık oldukça başarılı şekilde tamamlanabilmektedir.

Lazer ile Burun Eti Yok Etme Uygulamaları

Teknolojinin gelişmesi ile beraber tıp dünyasında da uygulanan yöntemlerde farklılıklar meydana gelmektedir. Siz de lazer kullanımı ile burun eti küçültme kavramını yadırgıyorsanız henüz bu konuda yeterli bilgiye sahip değilsiniz demektir. Burun kemiği büyüklüğünde lazer ile bir uygulama yapmak söz konusu değildir fakat burun etlerinin küçültülmesi konusunda lazer büyük bir kolaylıkla kullanılabilmektedir. Siz de uzmanınızdan bu konu hakkında bilgi alarak operasyonun genel değerlendirmesini yapabilirsiniz. Bu işlemler sırasında narkoz almanız da gerekmediği için kendinize gelme süreciniz çok daha hızlı olmaktadır.

Burun etinin lazer ile küçültülmesi işlemi konka olarak da nitelendirilmektedir. Konka operasyonu son senelerde sıklıkla yapılan ve sonucun da oldukça memnuniyet verici olduğu operasyonlardandır. Ülkemizde lazer teknolojisinin uygulamasında da uzmanlıklar tasdiklenmiş olan tıp otoriteleri de bulunmaktadır. Konka işlemi sırasında kesinlikle burunun iç yapısına zarar verilmemektedir. Kişilerin mukoza dokusunda en ufak bir yanma bile meydana gelmeden burun eti küçültme işlemleri kolaylıkla tamamlanmaktadır. Genel olarak uygulama sonrasında yarım saatlik ya da bir saatlik bir istirahat verilmektedir. bu istirahatın akabinde kişiler günlük hayatlarına çok daha rahat bir şekilde nefes alarak devam edebilmektedir. Konunun uzmanları tarafından yapılan yorumlara bakıldığı zaman konka metodu hakkında olumsuz bir söylem de söz konusu değildir.