fbpx

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconpinterest-iconpinterest-icon

Burun Estetiği Sonrası Ay Ay Değişim

Burun Estetiği Sonrası Ay Ay Değişim

Burun estetiği ülkemizde en çok talep gören operasyon türlerinden bir tanesidir. Siz de burun estetiği konusunda ülkemizde hizmet veren doktorlara tam manası ile güvenebilirsiniz. Hatta yurtdışından ülkemize sağlık sebepleri ile gelen kişilerin büyük çoğunluğu estetik operasyon geçirmek maksadı ile gelmektedir. Burun estetiği konusunda uzmanınızı seçerken bu kişinin daha önce ortaya koyduğu operasyonların başarılı olup olmadığı hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Bu şekilde kendinizi riske atmadan başarılı şekilde istediğiniz burun tipine sahip olma imkanını elde edebilirsiniz.

Estetik olmak isteyen kişilerin belirli bir yaş sınırına uyum sağlaması gerekmektedir. Ergenliğini tamamlamamış kişilere estetik operasyon uygulanması doğru bulunmamaktadır. Bu kişilerin gelişimi hali hazırda devam ettiği için estetik operasyon uygulamak tehlikeli sonuçlara da sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle ön koşul olarak kişilerin ergenliği tamamlamış olmaları istenmektedir.

Bir diğer taraftan yaşlı olan kişilerin de iyileşme süreçleri zora girdiği için sıkıntı yaşayabilmektedir. 60-65 yaş üstü kişilerde estetik operasyon uygulanması çok da doğru bulunmamaktadır. Tabi sağlık sorunu bakımından hiçbir problem söz konusu değilse uzmanların izin verdiği ölçüde estetik operasyon geçirilmesine izin verilmektedir.

Burun Estetiği Hakkında Temelde Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Burun estetiği geçirilmesi için kişinin kan değerlerinde, kalp sağlığında ya da genel sağlığında herhangi bir sorun olmamalıdır. Ancak bu şekilde bedeninizde uygun ortam sağlanırsa burun estetiğini dilediğiniz gibi talep edebilirsiniz. Aksi halde riskli bir hal alabilir. Burun estetiği kadar önemli olan bir diğer konu da bunun kim tarafından uygulanacağıdır. Ülkemizde burun estetiği alanında ihtisas yapmış birçok uzman bulunmaktadır. Gönül rahatlığı ile kendinizi Türk doktorlara emanet edebilirsiniz.

Burun estetiği gerçekleştirildikten sonra belirli bir süre görüntünüzde farklılıklar meydana gelebilir. Morluklar ve şişlikler ile mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Bunun sebebi dokunuzda ve kıkırdak yapısında değişikliklerin meydana gelmesidir. Göz altlarında beliren morluklar burun estetikleri sonrasında en sık rastlanılan sorunlardan bir tanesidir.

Kişilerin bu morlukları giderebilmesi adına doktorlar genel olarak buz kompresi önermektedir. Sizin vücut yapınıza göre nasıl bir uygulama yapılması gerektiğine doktorunuz ayrıca karar verecektir. Doktorunuz sonraki süreçte sizi neyin beklediği ile alakalı olarak bilgilendirecektir.

Burun estetiği ya da göğüs estetiği konusunda kişilerin soğuk mevsimlerde operasyon geçirmeleri tavsiye edilmektedir. Sıcak mevsimlerde meydana gelebilecek iltihaplanmalar artış göstermektedir. Bu nedenle olması gerekenden daha sıkıntılı bir süreç yaşayabilirsiniz. Ayrıca yaraların hızlı iyileşmesi ve kan toplamasının da minimum seviyede olması adına kadınların da erkeklerinde daha serin mevsimlerde operasyon geçirmeleri önerilmektedir.

Estetik operasyonların amaçlarına göre uygulanma şekli de değişim gösterebilmektedir. Bazı kişiler sadece sağlık sorunlarından dolayı hiçbir estetik kaygı gütmeden burunlarında operasyon gerçekleştirilmesini talep etmektedir. Bu tip durumlarda uygulanan işlemler nefes kalitesinin artırmasına yönelik olmaktadır.

Bir diğer yandan kemer giderme ya da burun küçültme gibi işlemler daha çok estetik kaygılar ile yapıldığı için doktorunuz ile son şekil bakımından isteklerinizi net bir şekilde paylaşmalısınız. Doktor ve hasta arasındaki ilişki estetik operasyonun başarılı bir şekilde tamamlanıp tamamlanmayacağını en çok etkileyen noktalardan bir tanesidir. Burun estetiği hakkında bilinmesi gereken temel noktalar bu biçimdedir.

Burun Estetiği Hangi Gerekçeler ile Uygulanabilmektedir?

Burun estetikleri sadece görüntü bozuklukları sebebi ile ya da sağlık sorunları nedeni ile uygulanabilmektedir. Örneğin kişilerin nefes almasında sıkıntılar varsa burun yapısında bulunan sıkıntılar buna neden olabilir. Estetik tam da bu devrede olaya dahil olmaktadır. Hem görüntü bakımından burnunuz düzeltilirken bir diğer taraftan da burunda nefes sorununun aşılması sağlanmaktadır. Nefes sıkıntısı sebebi ile meydana gelen operasyonların büyük çoğunluğunda hastalar günlük yaşam kalitelerinin ciddi manada arttığını dile getirmektedir.

Burun estetiği uygulanırken sadece sağlık sorununun giderilmesini ve burnunuzun görünüşüne müdahale edilmemesini istemiyorsanız bu durum da kabul edilebilirdir. Uzmanınıza konu hakkında isteklerinizi belirtebilir ve operasyonun o doğrultuda ilerlemesini sağlayabilirsiniz. Burun estetiğinde geçerli olan kriteriniz neyse ona uyum sağlayacak bir uzman ile iş birliği yapmalısınız.

Türkiye estetik alanında ve özellikle burun estetiği konusunda oldukça başarılı cerrahları içerisinde bulundurmaktadır. Bu nedenle farklı bir tıp otoritesi aramdan ülkemizde gönül rahatlığı ile estetik operasyonların tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.