fbpx

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconpinterest-iconpinterest-icon

Estetik Burun Ameliyatı Olan Kişiler Ne Kadar Sürede İyileşir

Estetik Burun Ameliyatı Olan Kişiler Ne Kadar Sürede İyileşir

Estetik son dönemlerde ülkemizde uzmanlık ile uygulanan tıp alanlarından bir tanesidir. Kişilerin başarılı sonuçlar alabilmeleri için hem uzmanlarımız hem de sağlık sistemi bakımından alt yapımız yeterli düzeydedir. Hatta son dönemlerde sağlık turizmi sebebi ile ülkemize gelen kişilerin faydalandıkları ilk alan kesinlikle estetik olmaktadır.

Alınan sonuçlara bakıldığı zaman kadınların da erkeklerin de oldukça memnun bir şekilde ülkemizden ayrıldıkları görülmektedir. Estetik konusunda gerekli olan materyallerin üretilmesinde de ülkemiz öncü bir konumdadır. Örneğin göğüs estetiklerinde kullanıma alınan silikonların yerli üretim olması bu sektörde dışa bağımlılığın da azalması anlamına gelmektedir. Aynı şekilde burun estetiğinde ve dudak dolgusu konusunda gerekli adımlar yetkililer tarafından atılmaktadır.

İyileşme Süreci ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun estetiğinde meydana gelen şişliklerin ve morarmaların ortadan kaldırılması bir süre istirahat etmenizi gerektirmektedir. Burun estetiğinde özellikle göz altlarında ve burun kenarlarında morarmalar ve şişlikler meydana gelebilmektedir. Bu konuda dikkatli olmalısınız. Morarma veya şişlik meydana geldiği zaman kişilerin bir terslik mi var gibi düşünmemeleri gerekmektedir. Neredeyse her burun estetiğinden sonra bu tip değişimler meydana gelmektedir.

İyileşme süreci ameliyat sonrası temiz bir eve gelmeniz ile başlamaktadır. Bu nedenle operasyon öncesinde kalacağınız ortamı muhakkak steril bir hale getirmelisiniz. Bunun akabinde kalacağınız odanın ve evin çok sıcak olmaması istenmektedir. Bu tip sıcak ortamlarda kanlanmanın ve şişmenin derecesi artabilmektedir.

İyileşme sürecinde soğuk olan ortamlar sizin için daha uygun ve net sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Doktorunuz hangi aralıklar ile buz kompresi yapmanızı istiyorsa uygulamalı ve uzmanınızın sizden istediği adımları eksiksiz tamamlamalısınız. Bu noktalara dikkat ederek kısa süre içerisinde morluklardan ve şişliklerden kurtulabilirsiniz. Sizin için temel belirleyici doktorunuzun ne istediği olmalıdır.

Estetik Operasyonların Detayları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Estetik operasyonların 18 yaşından küçük kişiler uygulanması ülkemizde yasaklanmıştır. Dünyada da kişilerin küçük yaşta herhangi bir estetik operasyon geçirmesine izin verilmemektedir. 60 yai üzeri olan kişilerin de estetik operasyon geçirmesi sağlık sorunları sebebi ile çok doğru olmayabilir. Bu nedenle yaş aralığı konusunda hassas olmalısınız. 60 yaş sınırı sağlık bakımından probleminiz yoksa esneklik kazanabilecek bir durumdur. Kişilerin sağlık durumlarının düzgün olmaması estetik konusunda uygun olup olmadıklarını en net şekilde etkileyen süreçlerden bir tanesidir.

Estetik operasyonlar öncesinde bu nedenle kapsamlı araştırmalar yapılmaktadır. Kan değerlerinizde ya da genel olarak sağlığınız ile alakalı olan konularda bir sıkıntınız varsa bu sorunlar ortadan kalkıncaya kadar estetik operasyonun uygulanmasına izin verilmeyeceğini de bilmelisiniz. Şeker ya da kalp sorunu olan kişilerde ise genel olarak estetik operasyon geçirmenin riskli bir faktör olduğu dile getirilmelidir. Ancak sıkı kontrollerden sonra bir risk olmadığına karar verilirse bu kişiler operasyona alınmalıdır.

Uzman seçimi esteti konusunda büyük önem sahibi olan noktalardan bir diğeridir. Konunun uzmanı olan estetik cerrahlar ile çalışıldığı zaman elde edilecek olan sonuç mükemmel olabilmektedir. Bu işi ülkemizde gerçekleştiren kişilerin namlarının yurtdışına kadar uzandığı da ülkemizin ne denli iyi bir yere sahip olduğunu belirtmek açısından önemli bir veridir. Doktorunuzu seçerken bu kişinin daha önce gerçekleştirmiş olduğu operasyonlarda ne derece başarılı olduğuna da bir göz atmalısınız. Bu şekilde siz de temel olarak ne derece bir memnuniyet elde edeceğinizi görmüş olursunuz.

Estetik Operasyon Sonrasındaki Psikolojik Süreç

Estetik operasyonların sadece bedensel bir konu olduğunu düşünmemelisiniz. Bunun yan sıra bedeninizde meydana gelen değişimlere ruhi bakımdan da ayak uydurmanız gerekecektir. Bu nedenle estetik sonrasında psikolog desteği almayı düşünebilirsiniz.

Operasyon ile uygulanacak olan işlem bedeninizde çok büyük değişimler ortaya çıkacak ise kişilerin kendilerinde meydana gelen değişime ayak uydurmaları ve alışmaları için psikolojik destek almak şart olmaktadır. Tabi ki bu sizin estetiğe ne denli hazır olup olmadığınız ile de yakından ilişkilidir. Estetiğe hazır değilseniz ve bu süreci mecburen yaşanan bir durum haline getirdiyseniz alışmanız çok daha zor bir hal alacaktır.

Süreci çok istiyorsanız ve bu değişime hazırsanız psikolojik destek almadan da süreci atlatabilirsiniz. Tabi ki bu süre kapsamında çevrenizde bulunan kişilerin de size karşı hassas davranması gerekmektedir. Hassas davranarak sizin değişikliği benimsemenizi de desteklemiş olurlar.