fbpx

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconpinterest-iconpinterest-icon

Burun Eti Kaynaklı Nefes Alma Zorluğu Nasıl Giderilir?

Burun Eti Kaynaklı Nefes Alma Zorluğu Nasıl Giderilir?

Burun estetiği uygulaması için başvuru yapan kişilerde, genel olarak rastlanan durumlardan biri burun eti büyüklüğü olmaktadır. Ancak burada bilinmesi gereken en önemli nokta; iri burun etlerine sahip olan her kişi, nefes alıp verme sorunu yaşamayabilir.

Burun etleri ile ilgi şikayeti olan kişiler için önceki dönemlerde uygulanan yöntem, burun etlerinin tamemen çıkarılmasına yönelikti. Ancak günümüzde uygulanan yöntemler, bu uygulamayla tamamen zıt olmaktadır. Önceki dönemlerde rahat nefes alınması içn burun etlerinin tamamın çıkarılması, ilerleyen dönemlerde daha büyük nefes zorluklarının yaşanmasına neden olmaktadır. Çünkü burun etleri, burna giren havanın nemlenmesini, ısınmasını ve de burun için mikroplardan arınmasını sağlamaktadır. Bu bakımdan burun etlerinin alınmasından önce diğer tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir.

Burun Eti Tedavi Yöntemleri
Büyük burun etine sahip olan kişiler için yukarıda belirtilen durumlar nedeniyle ameliyat yönteminden önce başka yöntemler uygulanmakta; verimli sonuç alınmadığı takdirde ameliyat yöntemi tercih edilmektedir. Bunun için ilk önerilen yöntem ilaç tedavisi ve kişilerin günlük hayatta birkaç önlem alması şeklindedir. Kişilerin alması gereken önlemlerin başında ise alerjenik etmenlerden kaçınmak gelir. Alerjenik etmenlerden kaçınarak ilaç tedavisi uygulandığı zaman, genel olarak olumlu sunuçlar alınmaktadır. İlaç tedavisi ile başarılı olunmadığı zaman, burun etlerinin küçültülmesi yoluna gidilmektedir.

Burun eti iriliğinde önerilen diğer yöntemler ise; etin yüzey alanına zarar verilmeden iç hacminin azaltılmasını sağlayan Shaver yontma yöntemi ve de burun etinin pozisyonun kontrol edilmesiyle kemiğin kırılmasını sağlayan, burun kemiğinin dışa doğru açılmasına yarayan yöntem olmaktadır. Büyük burun eti için en doğru yöntemin belirlenmesi için uygulama yapacak doktorun detaylı bir muayene ve araştırma yapması gerekmektedir. Ardından en doğru yöntem, doktor tarafından belirlenecektir.

Burun Eti Ameliyatı
Burna giren havanın ısınmasını, nemlenmesini ve de en sağlıklı biçimde havanın akciğere ulaşmasını sağlayan, burun içi etleri ya da diğer adıyla konkadır. Bazı durumlarda burun etlerinde büyüme görülebilir. Ameliyat öncesinde denenen tedavi yöntemlerinin başarılı olmaması ya da sadece ameliyat yoluyla giderilecek sorunlar için burun eti ameliyatı gerekmektedir. Burun ameliyatının önceliği, burun etlerinin küçültülmesini sağlamaktır. Sadece burun eti ameliyatı uygulaması yapılabildiği gibi, burun estetiği ameliyatları sırasında da burun eti küçültülmesi yapılabilir.

Burun etinin küçültülmesi için uygulanan ameliyatlarda, burnun içine girilir ve de derinin altında bulunan kıkırdak yapı, istenilen burun eti büyüklüğüne göre şekillendirilir. Böylece burun ucu ve burun şekli birbiriyle bütünleşik hale getirilmiş olur. Burnun yapısı gereği, taşıyıcı sistemi yeterli olmadığında, burnun desteklenmesi için ek uygulamalar da yapılır. Bu taşıyıcı sistemin değiştirilmesi, burun etlerinin küçültülmesi sırasında da uygulanabilen bir işlemdir. Bu uygulama aynı zamanda, burun estetiği operasyonlarından sonra burun ucunun düşmesini de engellemektedir.

Burun Tıkanıklığına Neden Olan Durumlar
Burun tıkanıklığına neden olan durumlar;

  • Burnun orta bölgesinde oluşan sorunlar,
  • Burun çatısının normalden ince olması sonucu burun kanatlarındaki zayıflık ve sonucunda da havanın yapışmasıyla hava girişinin engellenmesi,
  • Burunda deviasyon oluşumu,
  • Burun kemiğinin ya da kıkırdak dokusunun eğri olması,
  • Konka adı verieln burun eti büyüklüğü
  • Genizde yer alan geniz etinin büyümesi, şeklindedir.

Unutulmamalıdır ki, burun tıkanıklıklarının her zaman tek bir nedeni bulunmaz. Bazı burun tıkanıklıkları durumlarında, birden fazla nedenle karşılaşılabilinir. Örneğin bir kişi hem alerjenik bir bünyeye sahip olup hem de burnunda eğrilik durumunu yaşayabilir ya da bir kişi genetik aktarımlarla hem burun yapısında farklılığa sahip olup hem de sinüzit rahatsızlığına sahip olabilir.