fbpx

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconpinterest-iconpinterest-icon

Burunda Kemik Büyümesi

Burunda Kemik Büyümesi

Burun yapısının bozuk olması kişilerin nefes almalarından tutun günlük hayat aktivitelerine kadar birçok konuda olumsuz etki oluşturabilmektedir. Bu nedenle temelde kişilerin burun estetiklerinden ziyade sağlık bakımından kemik oluşumunun ya da et oluşumunun sizi etkileyip etkilemediğini denetlemelisiniz. Burunda kemik büyümesi de hem estetik açıdan hem de genel itibari ile görüntü bakımından kişilerin en çok rahatsız eden noktaların başında gelmektedir.

Kemik büyümesi görüntü bakımından sıkıntıların meydana gelmesine sebep olacaktır. Olduğundan daha büyük ve kemerli bir burun sahibi olmayı kim ister? Bu noktada çözüm olarak estetik operasyonlara bir göz atabilirsiniz. Kısa bir sürede uzmanınızı seçerek bu sorunun ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz.

Kemik Büyümesinin Sebepleri Nelerdir?

Buru kemiğinde meydana gelen büyümelerin tedavi edilebilir nitelikte olduğu belirtilmelidir. Kişilerin geçirecekleri küçük operasyonlar ile beraber bu büyüme eski haline dönecektir. Sebep bakımından ise birçok farklı tez ortaya koyulabilir. Burunda meydana gelen bu sorunun sebeplerinin başında kişilerin yaşlılık sürecinde olmaları gelmektedir.

Kişiler yaşlandıkça kulak ve burun bölgelerinde büyüme meydana gelebilmektedir. Bu da yaş ilerlemesi ile de birleşince nefes alma konusunda zorlukların meydana gelmesine sebep olmaktadır. Siz de sorunsuz bir şekilde nefes almak istiyorsanız ve bu kötü görüntünün ortadan kalmasını istiyorsanız estetik operasyonlar hakkında fikir sahibi olmalısınız. Sadece sağlık ve nefes alma konusunda değil aynı zamanda dış görünüş bakımından da kötü bir durum söz konusudur. Kemik büyümesi ülkemizde tıp alanında hizmet veren cerrahlar tarafından giderilebilen sorunlardan bir tanesidir.

Kemik büyümesi konusunda tam bir tedavi uygulanması için kişilerin ergenlik dönemini atlatmaları gerekmektedir. Ancak ergenlik döneminden çıkmış olan kişilerin estetik operasyon geçirmelerine izin verilmektedir. Ergenlikteki bireylerin vücutlarında gelişim devam ettiği için estetik operasyon aracılığı ile burna müdahale etmek çok da doğru olmayacaktır. Kemik büyümesi sorununda da kişiler ergenliklerini tamamladıktan sonra ve sağlık konusunda da herhangi bir sorunları yoksa diledikleri gibi operasyon talebinde bulunabilirler. Ülkemizde yer alan uzmanların bu konuda ne denli başarılı olduklarını kısa bir araştırma sonrasında direkt olarak anlayabilirsiniz.

Burun Estetiği Nasıl Gerçekleştirilir?

Burun estetiği küçültme, kemer kısmının düzeltilmesi, burunda meydana gelen eğrilikleri yok etme ya da düşük burun sorununu aşmak adına uygulanabilir. Hangi amaç ile uygulanırsa uygulansın uzman kişilerin ellerine teslim olmak gerekmektedir. Burun estetiği denildiği zaman akla ilk olarak küçültme gelse de nefes konusunda sıkıntı yayan kişilerin sadece tıbbi sebeplerden estetik talep etmeleri de olası durumlardandır.

Narkoz altında gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu narkoz etkisi bölgesel yani lokal ya da genel anestezi şeklinde uygulanabilmektedir. Seçim sizin sağlık durumunuza göre uzman kişiler tarafından yapılacaktır. Estetiğin gerçekleştirilmesinden sonra iyileşme sürecinin nasıl tamamlanacağı sizin sahip olduğunuz bağışıklığa ve iyileşme gücüne göre değişim göstermektedir. Bu nedenle kesin bir tarih verilemez. En fazla 1 ay içerisinde morluklarınızdan tam olarak kurtulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Estetik Sonrası İyileşme Süreci

Estetik sonrasında tamamlanacak olan iyileşme süreci en az estetiğin uygulanması kadar büyük önem arz etmektedir. Bu süreç içerisinde cerrahınız sizden ne talep ediyorsa ona uyum sağlamalısınız. Verilen tavsiyelere uyum sağlarsanız oldukça kısa sürede estetik operasyonların olumsuz etkilerinden de kurtulma imkanını elde edebilirsiniz. Estetik söz konusu olduğu zaman vücut direncinin düşmemesine önem vermelisiniz. Sonuçta narkoz alınarak sürdürülen bir işlem olduğu için kişilerin estetik sonrasındaki süreçte tam manası ile hijyenik olan ortamlarda hayatlarını devam ettirmeleri gerekmektedir.

Burun estetiklerinde göz altlarında ve burun etrafında şişmeler ve morluklar ortaya çıkabilmektedir. Bu tür bir durum ile karşı karşıya kaldığınız zaman panik yapmamalısınız. Estetik olan herkeste bu tip sorunlar meydana gelmektedir. Teninizin rengine göre morluğun belirgin olup olmadığı değişim gösterebilmektedir. Estetik sonrasında sıcak ortamlarda bulunmak vücutta ve yüzde meydana gelebilecek şişlikleri artırabilmektedir.

Şişlikleri sıcak tetiklemekte ve artırmaktadır. Tam da bu nedenle cerrahlar operasyon sonrasında hastaların direkt olarak buz kompresi uygulanması istenmektedir. Pansuman ve kompres sırasında nasıl bir usul benimsemeniz gerektiği cerrahınız tarafından size bildirilecektir. Verilen tavsiyelere uyum sağlarsanız en fazla 3 ya da 4 hafta içersinde eski sağlığınıza kavuşma imkanın elde edebilirsiniz.