fbpx

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconpinterest-iconpinterest-icon

Burun Estetiği Yapmak için En Uygun Mevsim Hangisidir?

Burun Estetiği Yapmak için En Uygun Mevsim Hangisidir?

Burun estetiği konusunda uzman seçimi, mevsim, bireysel istekleriniz gibi birçok farklı kriteri dikkate alarak karar vermelisiniz. Ancak bu biçimde kendinize uygun yeni bir görünüm elde etme imkanını yakalayabilirsiniz. Kişilerin sağlık veya görünüm değişikliği sebebi ile estetik olabildikleri bilinmektedir. Bu konuda her iki alanda da ülkemizde alanının en iyileri olan uzmanlarımız bulunmaktadır. Siz de seçiminizi doğru bir uzmandan yana yaparsanız ede edeceğiniz sonucun çok daha iyi olacağını bilmelisiniz.

Burun estetiği yaptırmak için en uygun merkezler ülkemizde yer almaktadır. Bu konuda araştırma yaptığınız zaman hem kendi coğrafyasında hem de Avrupa’da çok önemli bir kadın ve erkek grubunun estetik olmak amacı ile Türkiye’ye geldiğini görebilirsiniz. Her kişide görünüm bakımından farklılık gösterme ve daha farklı bir yapıya sahip olma gibi bir istek olabilir. Sizin istekleriniz ile doktorunuzun doğru bulduğu noktalarda bir orta yol bulunmalıdır. Bu noktada kişilerin özellikle kriterlere uygun olup olmadıklarını derinden incelemeleri gerekmektedir. Her ne kadar ülkemizde başarılı cerrahlar olsa da sizin sağlık durumunuz operasyonun genel yapısını en çok etkileyen noktaların başında gelmektedir.

Burun estetiği konusunda kadınların da erkeklerin de büyük bir talepleri bulunmaktadır. Bazı talepler sadece görünümün değiştirilmesi üzerine kuruludur bazıları da burun eti ya da kemiği nedeniyle operasyon geçirmek istemektedir. Her ikisinde de öncelikle yaş kriterine bakılmaktadır. Özellikle yalnızca estetik kaygılar ile yapılmış olan operasyonlarda uzmanların ince bir araştırma gerçekleştirdiğini bilmeniz gerekmektedir.

Burun estetiği alanında ve göğüs estetiğinde ergenlik döneminde olan kişilerin kesinlikle operasyon talepleri kabul edilmemektedir. Ancak büyük bir sağlık sorunu nedeni ile başvuru yapılırsa bu operasyon uygulanabilmektedir. Hem beğeni bakımından hem de bedensel bakımdan tam olarak olgunluğa ulaşmamış kişilerin estetik operasyona girmeleri hiç de doğru olmayacaktır. Bedensel gelişim de psikolojik olgunluk da oturduktan sonra bu tür operasyonların yapılması daha doğru olacaktır.

Estetik Operasyon Zamanlaması Olarak Uzman Önerileri Nelerdir?

Yaz mevsim estetik operasyonlar için çok da uygun bir dönem değildir. Sıcaklığın etkisi ile vücut ödem tutmaya başlamaktadır. Tam da bu nedenle kişilerin normalde bir haftada inecek olan şişlikleri uzun haftalar boyunca sıcaklığın da etkisi ile inmemektedir. Yaraların kapanması konusunda sıcağın olumsuz bir etkisi bulunmaktadır. Yazın morlukların inmesi için uygulamanız gereken buz kompresleri konusunda da sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bunun yanı sıra yazın güneşin deriye ve yaralara verdiği olumsuz etki de söz konusudur. Yaraların kapanması sıcaklığın etkisi ile gecikebilir. Tüm bu veriler değerlendirildiği zaman kişilerin kış mevsiminde estetik operasyon geçirmesi çok daha doğru olacaktır. Hem sıcaklığın düşük olması hem de ek bir ödem tutma sorunu olmaması sebebi ile kişilerin iyileşme süreçleri çok daha hızlı bir biçimde ilerleyecektir.

İstirahat Döneminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Estetik sonrasında size verilen anesteziye göre günlük hayata uyum sağlama konusunda farklılıklar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Örneğin genel anestezi alan kişilerin sosyal hayata dönüş yapmaları çok daha uzun saatler alırken lokal anestezi ile birkaç saat içerisinde kendinize gelerek hayatınıza devam edebilirsiniz. Anestezi miktarı ise size uygulanacak olan estetik operasyonun genel yapısına göre farklılık göstermektedir.

Örneğin burun eti ameliyatları çok daha kolay gerçekleştirilirken burun kemiğinde değişim yapılacak olan operasyonlarda zaman zaman genel anesteziye de ihtiyaç duyabilirsiniz. Ameliyat yöntemleri teknolojinin değişim göstermesi ile farklılaşmaktadır. Bu gelişmeler de istirahat döneminin daha kısa olması ve kişilerin kendilerine gelmeleri için daha fazla zaman sahibi olmaları manasına gelmektedir.

İstirahat döneminde bulunduğunuz ortamın çok sıcak olmaması önerilmektedir. Sıcak ortamlarda ödem tutuma yüzdesi daha fazla olmaktadır. Bu nedenle görece daha soğuk bir odada bulunursanız iyileşme döneminiz de daha kolay tamamlanacaktır. Doktorunuzun size yapmış olduğu uyarılara da ayak uydurmalısınız.

Örneğin kullanmanız gereken ilaçlar ve uygulamanız gereken kompres alanında çok hassas olmanız önerilmektedir. Kişilerin hızlı bir şekilde kendilerine gelmeleri için bağışıklık sistemlerini de güçlü tutmaları gerekmektedir. Bu şekilde vücut zaten iyileşmeye çalışırken bir diğer yandan da hastalıklar ile uğraşma gibi bir durum ile baş başa kalmamış olursunuz. Burun estetiğinden sonra günlük hayata hem sosyal hem de bedensel olarak çok daha verimli ve sağlıklı şekilde devam edebilirsiniz.